foto compressor 3

Zandstralen met een compressor

Voor een zandstraal compressor die u helpt uw werk perfect uit te voeren nodigen wij u graag uit om eens in het assortiment van Inditec te komen kijken. We hebben meerdere compressoren voor u klaarstaan en maken zo bijvoorbeeld ook zandstralen met een compressor mogelijk. Zandstralen is een proces waarbij zand als straalmiddel wordt gebruikt om een oppervlak schoon te maken, te ontdoen van roest, verf of vuil, of om het oppervlak ruw te maken zodat het verder behandeld kan worden. Dit proces wordt vaak gebruikt in de bouw en industriƫle sectoren, maar ook bij autobedrijven, om verf te verwijderen en oppervlakken voor te bereiden op het aanbrengen van nieuwe verf.

Bekijk ons assortiment

Hoe gaat zandstralen met een compressor in zijn werk?

We zullen even kort uitleggen hoe zandstralen met een compressor precies werkt. Om te beginnen heeft u hier een zandstraalpistool voor nodig, dat is aangesloten op een compressor. De compressor drijft geperste lucht door een slang naar het pistool. De lucht wordt dan door een kleine opening geperst, waardoor het straalmiddel, zoals zand, uit het pistool wordt geblazen en het oppervlak raakt. Door de kracht waarmee dit gebeurt worden vuiligheid en oneffenheden effectief verwijderd.

De druk waarmee de lucht en het straalmiddel worden geblazen, kan worden aangepast afhankelijk van het oppervlak en het gewenste resultaat. Hoge druk kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verwijderen van dikke lagen verf of corrosie, terwijl lagere druk geschikt is voor meer delicate materialen.

foto compressor 1
foto compressor 2

De beste compressor voor zandstralen

We vertellen u graag meer over welke compressor voor zandstralen het meest geschikt is. Zo hoeft u uzelf er geen zorgen over te maken of het werk wel goed gebeurt of niet. Let er bij het gebruik van een compressor wel op dat u voorzichtig te werk gaat en dat u voor persoonlijke bescherming zorgt. Er kunnen heel wat deeltjes worden rond geblazen door de kracht van de gebruikte lucht. We vertellen u hier graag meer over en leggen ook uit hoe u het zandstralen met een compressor het beste aan kunt pakken.

Over Inditec

Heb je vragen over een zandstraal compressor? Neem dan gerust contact op!

Contact inditec mobiele compressors