nv30 00 nova3 action 3x3

RPB Nova 3 straalhelm

L/min

bar werkdruk

Bekijk
img 2365

Natstraalkop /waterkop tbv Applied straalketel

L/min

bar werkdruk

Bekijk
66a3be08 7e93 4387 9444 e3cd85740704

Straalpistool voor Applied 20L straalketel

600-5000 L/min

8 bar werkdruk

Bekijk
applied drukstraalkast elite 1

Applied Elite drukstraalkast

1500 L/min

7 bar werkdruk

Bekijk
soda 66 shadow

Applied Multimedia Xtreme 40

1500-5000 L/min

4-8 bar werkdruk

Bekijk
aquablaster

Applied Aquablaster Xtreme 100L

2000-10000 L/min

4-8 bar werkdruk

Bekijk
200 litre1 682x1024

Applied 200L Straalketel

2000-12000 L/min

5-8 bar werkdruk

Bekijk
140 litre1 682x1024

Applied 140L straalketel

2000-10000 L/min

4-8 bar werkdruk

Bekijk
applied 100 litre blast machine photo 1 687x1030

Applied 100L Straalketel

2000-8000 L/min

4-8 bar werkdruk

Bekijk
20 litre 682x1024

Applied 20L Straalketel

600-3000 L/min

3-8 bar werkdruk

Bekijk
applied 40l beginfoto

Applied 40L straalketel

1000-5000 L/min

7 bar werkdruk

Bekijk

Zandstraalmachine

Sinds 1957 is zandstralen met echt zand verboden in Nederland. Dit omdat het een gezondheidsrisico vormde (silicose, stoflong). Tegenwoordig gebruiken we met zandstralen nog wel zand maar dat is op hoge temperatuur verwarmd zodat het glasparels worden dat je als gritkorrels aan de machine toevoegt. Gritkorrels kunnen ook gemaakt zijn van aluminiumoxide, staalgrit en walnootschalen net naar gelang het gebruik. Zandstralen is een effectieve manier om harde oppervlakken te reinigen, bijvoorbeeld om roest of hardnekkige verf te verwijderen. Ook voor het opruwen van een oppervlakte voor een betere hechting kan een zandstraalapparaat uitkomst bieden. Een zandstraler kan daarnaast ook op creatieve wijze worden gebruikt voor het graveren of het toebrengen van textuur aan een oppervlakte. Voor welke toepassing u ook wilt zandstralen, bij Inditec kunt u terecht voor een professionele zandstralen machine waarmee het een koud kunstje wordt.

Benodigdheden en voorbereiding zand stralen

Wilt u gaan zandstralen dan hebt u daar niet alleen de straalketel (zandstraalmachine) voor nodig maar ook de juiste nozzle (spuitkop) voor het zandstraalpistool, de correcte gritkorrels en een compressor. De zand straalketel sluit u aan op een compressor. Bij Inditec hebben we verschillende opties beschikbaar. Daarnaast is het belangrijk om bij het gebruik van een straalapparaat uw veiligheid in acht te nemen tijdens het gritstralen. Hoewel er dus niet meer met normaal zand gespoten mag worden i.v.m. gezondheidsrisico’s, zijn er toch zaken waar u rekening mee dient te houden. Het zandstraal apparaat genereert stof en schurende deeltjes en wij raden u dan ook aan beschermende kleding te dragen, met name voor het gezicht. Bij Inditec kunt een straalhelm aanschaffen, dat niet alleen licht van gewicht is maar ook geluiddempend. Het zijn de beste en meest gebruikte straalhelmen. Voordat u met zandstralen aanvangt, is het aan te raden het oppervalk schoon te maken zodat het vrij is van vuil en losse deeltjes. 

Zandstraalpistool en gritkorrels

Met het straalpistool van een professioneel zandstraalmachine worden de schurende deeltjes met hoge druk tegen het oppervlak geblazen. Aan het uiteinde van het pistool zit de nozzle die je nodig hebt voor jouw toepassing. De nozzle dient u regelmatig te vervangen. Bekijk of de gewenste nozzle grootte compatible is met de ketel. Zoals eerder genoemd, zijn gritkorrels in verschillende samenstellingen beschikbaar. De gritkorrels kunt u afstemmen op het soort gebruik. Zo zijn glasparels vooral geschikt voor het polijsten van oppervlakken. Staal zandstralen met staalgrit is juist weer effectief voor de verwijdering van roest en corrosie van metalen oppervlakken. Soda stralen is met name voor zachte metalen geschikt en geeft minder kans op beschadiging en laat daarnaast geen restmateriaal achter.  Let op dat niet elke gritkorrel gebruikt kan worden in combinatie met elk type straalketel. Zo zijn soda, walnootschaal en plastic media vaak lastiger te verwerken voor een straalketel. 

Bewegingsvrijheid met mobiele zandstralen apparaten

In plaats van het zandstralen in een straalcabine of met een drukstraalkast kunt u met een mobiele zandstraalmachine gaan en staan waar u wilt. De mobiele zandstraalketels zijn verrijdbaar voor veel bewegingsvrijheid. U kunt bij ons terecht voor straalketels van 20liter tot wel 200liter voor mobiel zandstralen.  Zo is er altijd een ketel dat geschikt is voor de toepassing die u wenst.

Zandstralen met compressor

De straalketels komen in verschillende soorten en maten en sluit u aan op een geschikte compressor. De compressor heeft voldoende luchtcapaciteit nodig om als buffer te kunnen fungeren voor de straalketel. Neem bij twijfel altijd even contact op. Bij Inditec kunt u kiezen uit verschillende zandstraal compressoren. Wij hebben ook een complete zandstraalset beschikbaar bestaande uit een CP compressor en straalketel. 

Zandstraler kopen

Of u nu wilt zandstralen op metaal of hout, voor elke toepassing hebben we bij Inditec de juiste benodigdheden. Bij het zandstralen komt wel het een en ander kijken. Kies de juiste nozzle, gritkorrels en de juiste druk om te voorkomen dat u het oppervlak beschadigt. Wilt u een professionele zandstraalmachine of enkel een straalpistool kopen? Bij Inditec voorzien we al uw zandstraal behoeftes. Heeft u voor een eenmalige klus straalapparatuur nodig, dan kunt u ook een straalset met compressor huren. Heeft u vragen, neem dan zeker even contact met ons op door te bellen met 06-21344770.

Contact inditec mobiele compressors